zondag 14 juni 2015

Nectarines inmaken.

Het fruit seizoen begint hier in Spanje altijd veel vroeger dan in Nederland. Zo hadden we deze week de nectarines al rijp aan de bomen hangen. Het zijn nog redelijke jonge bomen, maar toch hadden we al een mooie oogst. Het resultaat van 1 middag inmaken is 4 potten nectarine-jam en 12 potten nectarine-shutney. Wil je dit thuis ook gaan proberen, dit zijn de recepten zoals ik ze heb gemaakt. En ze zijn heerlijk. Nectarine Jam 2 kilo nectarines 1 kilo suiker Bereidingswijze; 1. Doe de nectarines in stukjes met schil in een kom, voeg suiker toe, roer en laat gedurende 12 uur intrekken. 2. Giet het mengsel in een pan en kook gedurende 20 minuten op hoog vuur. Even met de staafmixer licht pureren. Giet direct in (gesteriliseerde) potten. Nectarine chutney 2 kilo nectarines 1 mespunt cayennepeper 150 gr. rozijnen 400 gr. bruine suiker 3 dl sherryazijn 1 pijpje kaneel 2 rode uien Bereidingswijze; 1. Snijd de nectarines met schil in stukken. Snipper de uien 2. Breng de nectarines en de uien samen met de andere ingredienten al roerend aan de kook. 3. Laat de massa op een matig vuur,zonder deksel, ca. 30 minuten koken tot het vocht bijna is verdampt. 4. Verwijder het kaneelpijpje 5. Schep de hete chutney in schone potten. 6. Laat de potten op een donkere plaats 4 weken rijpen. Eet smakelijk en veel inmaakplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten